La metodologia que utilitzo pels acompanyaments és el coaching integratiu
Què és el coaching integratiu?
El coaching és un acompanyament a partir de preguntes, que acompanya a la persona a trobar els recursos interns que té per aconseguir les coses que vol en un futur.
A l'afegir el terme integratiu, el que significa és que no només s’utilitza l’eina del coaching per acompanyar, sinó que també s’integren en el procés diferents eines de creixement personal. En el meu cas, faig servir eines de la teràpia gestalt, de la teràpia sistèmica, de programació neurolingüística, de biodescodificiació transgeneracional, escriptura terapèutica i mindfulness.
Què ens permet això? Amb la integració d’aquestes eines, no només mirem el futur, sinó que fem una pausa introspectiva per observar els bloquejos que es generen al voler fer canvis en un futur.
Detectem aquells patrons que puguin estar interferint en la creació del futur, i anem a l’origen del que està encallat per desfer el nus i poder fer uns canvis més profunds i perdurables en el temps.
Per tant, el coaching integratiu construeix un FUTUR a partir del PRESENT i observant i reprogramant allò que ha quedat encallat del PASSAT.
Per què aplico aquestes eines?
No crec que es puguin fer canvis només amb força de voluntat o amb propòsits, perquè si baixa l’energia, és molt difícil mantenir-ho en el temps, i la persona acaba pensant que no té prou força de voluntat. Això genera molta frustració i sensació d’incapacitat.
Crec que, per aconseguir els canvis que desitgem, ens cal mirar més endins i treballar molt l’autoestima i la gestió emocional. I per treballar això, cal mirar l’origen dels punts que ens estan bloquejant i que no ens permeten tenir una bona autoestima i una bona base emocional. Crec totalment en el fet que cal treballar molt bé la base per tal d’aconseguir canvis que perdurin per sempre.
És com si tapem la humitat d’una paret només posant pintura a sobre. Tard o d’hora, la humitat tornarà a sortir. El que cal fer perquè no torni a sortir, és anar a l’origen de la humitat i fer la reparació adequada perquè realment no continuï produint taques a la paret.
Doncs això és exactament el mateix que fem a les sessions, anar a l’origen per tal de desfer els nusos que ens permetin fer canvis reals i perdurables.
I en què es diferencia això de la teràpia?
A psicoteràpia, es mouen moltes coses, com pot ser ansietat, depressió, traumes, trastorns o dificultats de molts tipus que poden estar interferint al dia a dia i que cal parar-li una atenció i una cura molt importants. Per aprendre a gestionar l’ansietat o bloquejos potents, és important tenir l’acompanyament d’una bona professional, i per tant d’una psicoterapeuta. A més a més, la persona arriba a la consulta amb el tema que li preocupa, té molt d’espai d’expressió i de desfogament i la psicòloga l’ajuda a treballar allò que necessita aquell dia. És un treball fet des de diferents corrents de la psicologia segons el tipus de professional.
La diferència amb l’acompanyament que jo ofereixo és que definim a l’inici uns objectius clars, i les sessions són més dirigides, sempre per resoldre aquells objectius. D’alguna manera, anem al gra (que no vol dir que sigui ràpid), per aconseguir que tinguis les eines que necessites per passar a l’acció. No és un espai de desfogament com a tal, si no que és més de passar a l’acció trobant l’equilibri amb la introspecció.
A més a més, l’aportació de la biodescodificació transgeneracional ens permet descobrir els patrons que ens limiten i bloquegen i que estem repetint de generació en generació. A partir de posar-hi consciència, fem unes dinàmiques que ens permeten modificar aquests patrons i alliberar-nos per permetre’ns una vida millor. També permet veure com el nostre cos somatitza mitjançant malalties o símptomes, aquelles ferides no resoltes en el nostre interior.
El mètode és compatible amb anar a teràpia?
Des del meu punt de vista, les dues pràctiques es poden complementar. No hi ha problema a fer les dues coses alhora, sempre que es comenti primer amb la psicòloga i ella hi estigui d’acord. Transparència sempre. Perquè potser ella considera que, de moment que vius, no és adequat. Això va molt en funció de moments i de persones.
En l'àmbit pràctic, sí que és compatible, ja que s’obtenen eines diferents i està fet amb mètodes diferents.
Si sents que tot el que llegeixes et ressona, et convido a apostar per tu i iniciar aquest camí!






Desitjo que sigui ara el moment en el que t’impulsis per tenir la vida que desitges i mereixes.
No deixis passar el moment de connexió i aposta per tu!